Friday, 28 September 2012

Siksi kun se on kivaa

Tuossa aiemmassa postauksessa mainitsin, etten julkaissut kässäriäni rahan takia. Harvinaisen typeräähän sellainen olisikin, sillä rahoiksi sillä ei lyö. Siitä ei ole koskaan ollut epäselvyyttä.

Mikä se motiivi sitten oikein on? Tässä miettiessäni asiaa en oikein tiedä itsekään. Olen aina tykännyt kirjoittaa. Kenties kirjoitinkin kässärini yksinkertaisesti siksi, että voin. Siksi, että se on kivaa. Ja vielä kivempaa on, jos joku sen lukee. Siksi halusin sen myös julkaista.

Aion kirjoittaa jatkossakin ja ihan samoista syistä. Siksi, että voin. Ja siksi, että se on kivaa. Näistä samoista syistä teen myös kuvia. Jos kirjoittaminen ja/tai kuvien tekeminen olisi tylsää, en tekisi kumpaakaan.

Hitsit, kun on yksinkertaista. Ihminen tekee mielellään sitä, mikä on kivaa. Saanko tästä oivalluksesta nobelin?

Ps. Luonnollisesti en pane pahakseni, jos kirja muutaman roposen tuottaa. En sillä lailla vieroksu rahaa, mutta en havittele miljoonia. Riittäisi ihan, että saa omansa pois. Tämähän ei ole ilmaista.

Kuva täältä, eli "taideblogistani".

9 comments:


 1. Huomasin, että omat motiivini ovat samanlaiset. En ole aikaisemmin niitä miettinyt, nyt kun luin kirjoitustasi, tajusin, että sama juttu.

  On kivaa tehdä sitä mikä on kivaa.

  Ei tässä rikastu todellakaan, mutta jos ja kun omansa saa pois, se on hyvä taloudellinen tavoite.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Eikös olekin jännää, miten jotkut asiat voivatkin olla niin yksinkertaisia ;-)

   Delete
 2. Onnea, onnea! Näin kirjasi esittelyn jo jossain, pakko sen oli olla BODilla varmaankin. Tuo tekstipätkä oli mukana ja mietin, että tuo olisi varmaan mielenkiintoinen. Nyt kirjastasi tuli entistä kiinnostavampi kun tiedän, kenen se on.

  Kyllä minua kaduttaa, että tein runokirjastani samalla valokuvakirjan, siitä tuli niin kallis, että eihän sitä kukaan voi ostaa. Mutta sainpa itselleni muistoksi.

  Ei muuta kuin uutta tekemään, koska tämä on hauskaa.
  Luin tuolta aikaisemmin kerrontaasi siitä, miten eivät julkistamistilaisuudet ja markkinoinnit kiinnosta. Minulla on sama juttu, olin aivan kauhusta kankea, nyt kun olivat näyttelyn avajaiset. Olin karata ja peruuttaa koko homman, mutta oli pakko vetää urheasti homma läpi, että Susu ottaisi siitä mallia :-DD
  Ei kun ne meni oikeasti hyvin, mutta yleensä en tykkää olla esillä. Juuri siksi BOD on hyvä. Kuljetushinnoista olet kyllä oikeassa. Miksi ne eivät voi lähettää tavallisesti postissa, vaan joku kuriiri tuo ovelle asti :-o

  Nyt siis kirjaostoksille....

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitokset, Uuna :)

   Runollinen valokuvakirja kyllä kuulostaa kiehtovalta ja on mainio lahjaidea (Haaveileva heinä on ihastuttava nimi teokselle). Kirjalle tosiaan kertyy hintaa, kun on värikuvia, mutta toisaalta kirjahan on kuitenkin ajaton.

   Minusta on aina ihana kuulla kun bloggaajat tapaavat ja voivat myös oppia toisiltaan. Harmittaa, etten pääse Maaemon huutoa katsomaan. Kovasti kiinnostaisi.

   Delete
 3. Täällä ilmoittautuu vielä yksi samaan kerhoon: kirjoittaa, koska tykkää siitä.
  Olen minäkin odotellut BoDilta omiani siinä kohdalla, kun ensimmäiset kirjakaupasta tilanneet antavat jo palautetta lukemastaan.
  Omistani en ole omiani pois saanut, esikoistani myytiin muistaakseni 36 kpl, itse ostin 25, joista noin 15 möin "nahkoineen" ja kymmenkunta annoin muuten vain pois. Mutta onpa minulla sentaan työ ja siitä toimeentulo, joten oli menneeksi näin.

  Toistani on myyty tähän päivään mennessä 9 kpl.

  Toivottelen kuitenkin Sinulle mukavaa oloa kirjailijana! Tervetuloa bloggaavien Bodilaisten joukkoon!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Meitäkin on monta, jotka tykkäävät tehdä sitä, mikä on kivaa ;)

   Voin siis huokaista, etten ole ainoa, joka saa kirjaansa odotella. En siis ole vieläkään sitä saanut ja jossain vaiheessa aloin jo epäillä kaikenlaista omassa pienessä päässäni.

   Onnea sinullekin kirjasi johdosta! Ostaisin mielelläni muidenkin bodaajien kirjoja, mutta monet nettikaupat eivät toimita kirjoja Suomen ulkopuolelle. Ja Bodilta en tilaa, koska kestää ikuisuuden ja maksaa omaisuuden. Haluan lukea ja tukea kirjailijaa, en postilaitosta.

   Itse muuten maksoin parikymppiä extraa saadakseni kirjan Amazoniin. Nyt sitä voivat tilata myös ulkosuomalaiset, joista varmaan monet saattavat kaivata suomenkielistä luettavaa, jota ei aina ole helppo saada. Eli tuota näkökulmaa kannattaa myös ajatella, kun julkaisee kirjaa :)

   Delete
  2. Kiitos Amazonin! Tilasin susun ja Arin kirjat sisareni osoitteeseen Suomeen, saan sieltä sitten joskus, ja hän saa lukea ne myös, ei kuitenkaan itse tilaa, tiedän.

   Delete
 4. Siksipä todellakin sitä jaksaa naputella; kun se on niiiiin kivaa! :)

  ReplyDelete