Tuesday, 27 November 2012

Et sinä saa minusta kirjoittaa!

Jotkut "oikeat" kirjailijat avautuvat säännöllisin väliajoin blogeissaan ja/tai muissa medioissa siitä, että kirjabloggaajat lukevat - ja mikä kauheampaa - kirjoittavat lukemistaan kirjoista.

Onhan se ihan kamalaa, että tavallinen lukija julkeaa kirjoittaa kirjoista ja vieläpä julkaista aivopierunsa omassa pikku-blogissaan. Sehän kuuluu vain kriitikoille! Vain kriitikko osaa kertoa kirjasta oleellisen ja kirjoittaa siitä objektiivisesti.

Tavislukijat pilaavat kirjan maineen epäammattimaisella horinallaan. Osahan ei osaa edes itse kirjoittaa kunnolla, saati että olisi riittävän kultturelli ja laajan elämänkokemuksen omaava käsittelemään "oikeaa" kirjallisuutta.

Kappas, minä kun olen aina luullut, että kirjoja kirjoitetaan pääasiassa meille taviksille. Mehän niitä ostammekin - ja luemme. Silti meillä ei saa olla mielipiteitä. Tai jos onkin, niin olisi parempi olla ihan hiljaa tai ainakin olla pitämättä kirjablogia.

Kirjoistahan voi supatella salaa vaikka työpaikan kahvihuoneessa tai pimeässä kellarissa toverien kesken. Ystävien kanssa voidaan yhdessä lukea ammattikriitikon arvostelua kirjasta ja nyökytellä hyväksyvästi.

Eri mieltä ei voi olla, koska tokihan kriitikko osaa ymmärtää lukemansa paremmin ja ennen kaikkea oikein. Kirjanhan voi ymmärtää ja kokea vain yhdellä tavalla.

Minulla on nyt ilouutisia kaikille bloggaajille. Minun kirjastani saa ihan luvan kanssa kirjoittaa myös tavikset! Anteeksi, jos nimitys loukkaa. Se ei ole tarkoitus, sillä kuulunhan itsekin tuohon samaan ryhmään.

Vielä siis ehdit osallistua arvontaan ja voittaa kirjani (jaossa on peräti kolme kappaletta!). Luepa tästä vielä tuorein arvio kirjastani. Sen on kirjoittanut SusuPetal. Kiitos, Susu, arvostan todella paljon sitä, että kirjoitit kirjastani.

13 comments:

 1. Ihanaa, että saa rauhassa olla sitä mitä on; tavis! Ja vieläpä ajatteleva sellainen ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Niin juuri, meillä kaikilla (taviksillakin!) on omat osa-alueemme, joissa olemme hyviä eli siinä mielessä ei kukaan tai kaikki ovat taviksia. :)

   Delete
 2. Kateus teettää kaikenlaista. Kohta kun blogimaailmassa liikkuu enemmän kirjoja kuin akateemisessa kirjakaupassa.
  Hyvä me, tehdään ihan mitä tykätään :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, blogien merkitystä tiedon- ja kirjallisuudenlevittäjinä ei kannata aliarvioida. Itse en usko, että tässä on kateus kyseessä, vaan ilmeisesti närkästys siitä, jos ei tulkita "oikein"?

   Delete

 3. Minä olen naisten vessassakin vaihtanut kokemuksia lukemastani... no, en sentään miesten vessassa....siellä teen jotain ihan muuta.

  Eh.

  Kiitos itsellesi, luin itseni kirjastasi.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vessa onkin sopiva paikka tällaisille taviksille. Sinne sopivat meidän älyllisellä kapasiteetilla tuotetut ajatukset :D Äläpä kerro enempää, mitä tapahtuu miestenvessassa...!

   Delete
 4. Hihiii hyvä kirjoitus. Emmehän me tietenkään ole mitään. ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Juu, ollaan aivottomia urpoja, joiden ei ehkä kannattaisi edes lukea, kun ei kuitenkaan ymmärretä mistään mitään :D

   Delete
 5. Jos en voita kirjaasi, hankin sen sitten Amazonista, mutta kyllä tuppaan minäkin, vaikka kirjailija olenkin, kirjoittamaan muista kirjoista ja vieläpä joskus syytämään haukkuja joitakin kirjoja kohtaan. Apua. Anteeksiantamatonta. Mutta sepä tarkoittaa vain sitä, että olen myös itse valmis kuulemaan mitä tahansa kirjoistani.

  ReplyDelete
  Replies
  1. uu, kirjoitus koskikin vain pientä joukkoa, jotka ovat julkisesti asiasta ruinanneet. Moni muistanee vielä keväisen mutuhuttu-saarnan (senkin jälkeen on toki asiaa ihmetelty - jätin linkit laittamatta, pitäsköhän lisätä ne postaukseen?). ;)

   Kaikista kirjoista ei voi vain pitää. Jos haluaa, että kirjaa saa arvostella vain kriitikko, voipi sitten painaa vain sen verran kappaleita, että riittää kriitikoille. Näin välttyy taustaltaan "puutteellisten" mielipiteiltä.

   Absurdia! Kuitenkin juuri se, että kirjasta puhutaan, kasvattaa tunnettavuutta, joka taasen yleensä lisää myyntiä. Ehkä joidenkin kirjailijoiden (joilla on kustantamo takanaan) on vaikea ymmärtää sitä, koska ajatellaan että kirja myy muutenkin - kiitos kustantamoiden markkinointiponnisteluiden. Omakustanteentekijänä näen asian toisin, koska ei ole varaa mainostaa telkkarissa tai lehdissä.

   Iso juttu olisi, jos edes joku kriitikko kirjan lukisi ja vaikka lyttäisi koko teoksen tyyliin Hesarissa tai missä tahansa lehdessä :D Joissakin tapauksissa millainen tahansa julkisuus voi olla hyvästä.

   Ja jos ei halua, että kirjasta puhutaan, kannattaa jättää julkaisematta kokonaan.

   Delete
 6. Hyvä kirjoitus. Me bloggaajat olemme niin julkeita, että kerromme joskus mielipiteemme kirjoista, kamalaa. :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan hävyttömiä moukkia olemme! ;D

   Delete
 7. This travel destination suggest very good and the all people visit one time in whole life.

  ReplyDelete